Als gediplomeerd gewichtsconsulente ben ik aangesloten bij de BGN. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit houdt in dat ik werk volgens de 'Richtlijnen goede voeding' van de Gezondheidsraad. Ook wordt de behandeling vergoed door uw aanvullende verzekering, mits deze in de lijst met verzekeraars van de BGN staat. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico. U hoeft niet doorverwezen te worden door de huisarts. Op de pagina 'mogelijkheden' staat wat er  mogelijk is qua advies en begeleiding. Wilt u meer informatie over wat ik voor u kan betekenen, neem dan contact op. We beginnen altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek. 

 

Tijdens de kennismaking zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

- De reden om te willen afvallen of leefstijl aan te pakken

- Medische klachten
- Gebruik van supplementen en medicijnen
- Het streefgewicht en/of doel 
- Het huidige eetpatroon
- Mate van beweging
- Huidige lengte en gewicht 

- Planning van het te doorlopen traject en informatie over de tarieven

 

Voor iedereen wordt een plan van aanpak opgesteld, met kleine haalbare doelen. Het is moeilijk om in het kort te beschrijven hoe we het precies gaan aanpakken, maar een ding is zeker: u gaat zeker niet op dieet!
Hieronder kunt u een verhelderend filmpje bekijken van Berthold Gunster. Hij is bekend van het 'omdenken' van problemen. De manier waarop hij het beschrijft geeft goed weer hoe ik erover denk: er is geen dieet dat helpt, het is een andere manier van leven en denken.